Verktyg

Tipsa en kompis
Share |

Planera besöket med klassen

Flicka utforskar ett mikroskåp.

Här hittar du fakta och tips inför ditt besök med klassen som underlättar planeringen av en riktigt bra dag tillsammans på Tekniska museet.

Som lärare ansvarar du för din klass under hela besöket. Vi vill att ni är minst en vuxen per 10 elever och att ni håller ihop gruppen tillsammans med er i utställningarna. Läs igenom våra trivselregler innan besöket, de finns även att hämta i museets reception.

En del utställningar kan vara stängda på grund av bokat skolprogram, hör gärna med skolbokningen i förväg om ni vill vara säkra på att få tillträde till en viss utställning under ert besök.

Spelet om energin går endast att besöka på egen hand efter klockan 14. Kontakta skolbokningen för att vara säker på att utställningen är ledig.

Priser för skolan

Entré för besök med klassen på egen hand är 50 kr per elev, medföljande lärare går gratis. Förskoleklasser har fri entré.

I entrépriset ingår besök i museets nya science center MegaMind  i mån av plats. För att garantera plats, boka gärna ett uppdrag.

Skolprogram

Fakturering

Om ni vill att vi fakturerar kostnaden för besöket är det viktigt att ni lämnar en korrekt rekvisition eller beställning i entrékassan. Rekvisitionen/beställningen ska det innehålla:

  • fakturaadress
  • referenskod
  • referensperson
  • telefonnummer

Matsäcksrum och restaurang

Vi har matsäcksrum med plats för ca 50 personer. Det går inte att boka matsäcksrummet i förväg. Om vädret tillåter kan man äta sin matsäck i vackra miljöer utanför museet. Det finns picknickbord precis utanför entrén.

Det är inte tillåtet att med mat och dryck i våra utställningar.

Restaurang och café

Museets restaurang serverar mat och fika. Dagens rätt kostar omkring 85 kronor, billigare alternativ som mackor och salladsbuffé finns också. Vi rekommenderar större grupper att förboka genom att ringa 08-450 57 46.

Lärarguide och handledningar

Vi har tagit fram en lärarguidePDF (pdf, 202.7 kB) (öppnas i nytt fönster) tillsammans med Stockholms Stad, som fungerar som hjälp inför, under och efter ett besök på museer. Vi har även lärarhandledningar till våra utställningar.

Garderob

Det är inte tillåtet att ta med ryggsäckar eller stora väskor in i utställningarna. Vid entrén finns garderob och skåp som kan låsas för en 10-krona (som du får tillbaka när du låser upp igen). Tala med receptionen när ni kommer till museet, så visar vi var ni kan förvara era saker.

Arkiv och bibliotek

Om du är intresserad av att hitta referenslitteratur eller arkivmaterial vänder du dig till vårt bibliotek på entréplan. Det är öppet efter överenskommelse.

Senast uppdaterad: 2016-06-15

Hitta hit

Museivägen 7, Gärdet i Stockholm.
Buss 69 till Museiparken.

Vackra promenad- och cykelvägar utmed Djurgårdsbrunnskanalen.

Öppettider & priser

Alla dagar kl 10–17. Ons till kl 20
Bibliotek & arkiv: boka tid

Barn 0–6 år gratis | 7–19 år: 100 kr
Vuxen: 150 kr

Webbköps- och andra rabatter

Kontakt

Tekniska museet
Box 27842 | 115 93 Stockholm
Tel: 08-450 56 00
Tel helger (entrén): 08-450 56 70

info[at]tekniskamuseet.se

Kontakta medarbetare