Verktyg

Tipsa en kompis
Share |

Vanliga frågor & svar

Skylt till Tekniska museet. Foto: Anna Gerdén

Finner ni inte svaret så ta gärna kontakt med skolbokningen. Foto: Anna Gerdén

Hur tar vi oss till museet?

Till oss kommer ni med buss nummer 69 från Centralstationen eller Sergels torg. Hållplatsen heter Museiparken. Ring till SL och förvarna om ni reser med en större grupp, tel 08-55 90 25 60. För tidtabeller och hjälp att planera resan, se sl.selänk till annan webbplats.

Vad kostar det att gå på museet?

Skolgrupper som besöker museet på egen hand betalar 50 kr/elev i entréavgift, medföljande lärare går gratis.

I entrépriset ingår besök i museets nya science center MegaMind i mån av plats. För att garantera plats, boka gärna ett uppdrag.

Bokade visningar och workshops

Skolprogram

Har ni matsäcksrum?

Ja, med ca 50 platser. Matsäcksrummet går inte att boka i förväg. Om vädret tillåter finns det picknickbänkar utanför museets entré. På museet finns även restaurang med varma rätter och smörgåsar för den som inte har med sig mat.

Hur många vuxna behövs per grupp från skolan?

Vi vill att det är minst en medföljande vuxen per 10 elever.

Får eleverna gå på egen hand i utställningarna?

Nej, lärare ansvarar för eleverna under besöket och vi vill att ni tillsammans utforskar utställningarna. Ni får givetvis dela upp eleverna i mindre grupper med en vuxen i varje. Se även våra trivselregler.

Hur tidigt måste jag boka ett skolprogram?

Om du har specifika önskemål om tid och dag, vill boka fler skolprogram, boka för fler klasser eller vill att vi specialanpassar visningen för din klass uppskattar vi om ni är ute i så god tid som möjligt. Ibland har vi tider över eller avbokningar så ring skolbokningen 08- 450 57 00 för att höra efter om det finns en ledig tid om du är ute i sista stund.

Hur lång tid tar skolprogrammet?

Allt från 60 minuter till 3 timmar beroende på skolprogram, vissa program har även uppgifter att arbeta med i klassrummet. Läs mer om respektive skolprogram.

Varför har ni maxantal elever för skolprogrammen?

Flera av våra skolprogram bedrivs i utställningsmiljöer där det kan vara trångt och där andra besökare vistas samtidigt. Om ni skulle vara fler än det angivna antalet betyder det att eleverna kommer att få svårt att se, höra och tillgodogöra sig visningen. I andra fall kan det vara så att vi bara har tillgång till material för ett visst antal elever, exempelvis datorer.

Hur betalar jag för skolprogrammet?

Antingen kan man betala kontant eller med kort i receptionen vid besöket, men det vanligaste är att Tekniska museet fakturerar skolan. Lärare ombeds att ha med sig en rekvisition vid besöket.

Får vi stanna kvar på museet efter skolprogrammet?

Självklart! Vi rekommenderar att ni, om det finns möjlighet, stannar kvar i utställningen en stund efter avslutat skolprogram. På så vis får eleverna en chans att fördjupa sig om de har blivit intresserade och vill veta mer om något särskilt.

Hur får vi ut så mycket som möjligt av besöket även om vi inte har möjlighet att boka skolprogram?

Det finns lärarmaterial till de flesta av våra utställningar som du är välkommen att ta del av och använda under besöket. Vi har också samlat uppgifter för eleverna att göra under besöket eller som ni kan använda i skolan - Jobba i skolan

Tar ni emot praoelever och praktikanter?

Ja det gör vi, i mån av tid och möjlighet.

Läs mer om PRAO/praktikant

Senast uppdaterad: 2015-10-08

Hitta hit

Museivägen 7, Gärdet i Stockholm.
Buss 69 till Museiparken.

Vackra promenad- och cykelvägar utmed Djurgårdsbrunnskanalen.

Öppettider & priser

Alla dagar kl 10–17. Ons till kl 20
Bibliotek & arkiv: boka tid

Barn 0–6 år gratis | 7–19 år: 100 kr
Vuxen: 150 kr

Webbköps- och andra rabatter

Kontakt

Tekniska museet
Box 27842 | 115 93 Stockholm
Tel: 08-450 56 00
Tel helger (entrén): 08-450 56 70

info[at]tekniskamuseet.se

Kontakta medarbetare