Verktyg

Tipsa en kompis
Share |

Kul för barn på Tekniska museet

Pojke i Minirama.

Här har vi samlat barnens favoriter på Tekniska museet. Bilden är tagen i Sportutställningen.

Visningar och labb

Följ med på någon av våra helgvisningar. Vi har också minst ett labb för barn öppet på helgerna, till exempel innovationslabbet eller robotlabbet.

Se aktuellt helgprogram

Gruvan

I vår gruvutställning får du se hur livet i en vanlig järngruva såg ut förr i tiden och uppleva den spännande miljön. Gruvan är öppen under museets öppettider.

Sport

Utmana dig själv och andra i 500 kvm adrenalin, teknik och muskelkraft i populära utställningen Sport. Testa din reaktionsförmåga och prova sporter som slalom, dans och rodd. I utställningen hittar ni även Minirama – ett område särskilt anpassat för de allra minsta genierna.

Läs mer om utställningen Sport

Cino4

I vår 4D-bio visar vi filmer som känns i hela kroppen! 3D-film med stolar som rör sig, vindpustar och dofter – alla dina sinnen upplever film om vetenskap och teknik. Från 4 år, filmerna Rymdresan och Vulkaner rekommenderar vi från 7 år. Varje film tar ca 30 min.
Barn 40 kr / Vuxen 80 kr

Förköp biljetter och se aktuella visningstideröppnas i nytt fönster

Teknorama på rymmen

Lek & lär, se och rör! I Teknorama på rymmen kan du tävla med dina hjärnvågor i Mindball, lära dig hur kugghjul fungerar och testa att flyga i museets flygsimulator. Kul för alla åldrar.

Leklabbet

För de allra yngsta – här kan våra yngsta genier leka och lära sig mer om mekanik, ljud ljus och tid. Klimatvänlig lek med leksaker från Retoy. Passar framförallt barn från 0 – 5 år.

Spelet om energin

Utställningen är uppbyggd som ett spel där du gör olika val och ser ditt samhälle växa fram. Du testar och ser hur vind-, vatten,- och vågkraft fungerar och din uppgift är att göra av med så många koldioxidbollar som möjligt!

Christopher Polhem – tillbaka till framtiden

En utställning där du utforskar världen i Christopher Polhems anda, intressant för både stora & små. Datorspel för barnen, quizar där stora och små kan testa vad de lärt sig om mannen på våra 500-kronorssedlar. Uppfinnarverkstad för barn.

Senast uppdaterad: 2014-10-11

Hitta hit

Museivägen 7, Gärdet i Stockholm.
Buss 69 till Museiparken.

Vackra promenad- och cykelvägar utmed Djurgårdsbrunnskanalen.

Öppettider & priser

Alla dagar kl 10 – 17. Ons till kl 20
Bibliotek & arkiv: boka tid

Barn 0 – 6 år gratis | 7 – 19 år: 40 kr
Vuxen: 120 kr

Grupp- och andra rabatter

Kontakt

Tekniska museet
Box 27842 | 115 93 Stockholm
Tel: 08-450 56 00

info[at]tekniskamuseet.se

Kontakta medarbetare