Verktyg

Tipsa en kompis
Share |

Skapande på Tekniska museet

Pratbubbla i papp med olika budskap på.

Hos oss finns mängder av möjligheter till skapande verksamhet. Här hittar du några utvalda tips på skapande verksamhet som du kan söka Kulturrådets bidrag Skapande skola för.


MegaMind – Tekniska museets nya science center

MegaMind är Tekniska museets nya science center som handlar om hur en bra idé blir till och hur man kan ta den vidare till verklighet – från sinnesintryck till innovativt avtryck.

Här får eleverna genom olika interaktiva uppdrag utmana sina sinnen, träna sin hjärna att bli ännu mer uppfinningsrik och låta sig inspireras av andras smarta idéer och innovationer. I Framtidslabben skapar eleverna lösningar på vardagsnära problem efter teman som skräddarsytts efter läroplanen för undervisningen i olika årskurser, med det entreprenöriella lärandet i fokus.

Teman: Kreativt skapande, Hjärnan & Våra sinnen, Innovation & Entreprenörskap, Logik & Problemlösning. Passar årskurs F-Gymnasiet.

Se aktuella skolprogram i MegaMind

Robotteknik (tema Innovation)

Här får ni en introduktion till robotteknik och grunderna till programmering. Eleverna får uppdrag som ska lösas med hjälp av roboten samt kreativitet, matematiskt och logiskt tänkande.

Skolprogrammet Robotteknik

Hållfasthet och konstruktion (tema Konstruktion)

Skapa kring konstruktion, design och form i det snillrika materialet 4DFrame, som på ett lekfullt sätt visualiserar bl a geometri och hållfasthet. Programmet kan kombineras med Cino4-filmen "Bära eller brista".

Skolprogrammet Hållfasthet och konstruktion

Spelet om energin (tema Energi & klimat)

Utmana eleverna att ta ställning i livsstilsfrågor som påverkar vår miljö. På ett interaktivt sätt visar workshopen hur konsumtion, återvinning, boende, mat och resande påverkar vår energiförbrukning. Detta ställs i relation till klimatmålen för 2010 och 2020.
Cino4-filmen "Med världens energi".

Skolprogrammet Spelet om energin

Uppdrag Media (tema Kommunikation)

I Studion får eleverna uppleva hur det går till att producera tv- och radioprogram live, från start till mål.  Fokus ligger på nyhetsförmedling men det går även att använda för egna teman som ni arbetar med i skolan. Programmet kan kombineras med studiebesök på SVT.

Skolprogrammet Uppdrag Media

Kontakt på Tekniska museet

Kontakta skolbokningen för att boka befintligt skolprogram eller om du vill diskutera hur vi tillsammans kan göra ett specialanpassat upplägg för just ert Skapande skola-projekt.

Senast uppdaterad: 2015-10-08

Hitta hit

Museivägen 7, Gärdet i Stockholm.
Buss 69 till Museiparken.

Vackra promenad- och cykelvägar utmed Djurgårdsbrunnskanalen.

Öppettider & priser

Alla dagar kl 10–17. Ons till kl 20
Bibliotek & arkiv: boka tid

Barn 0–6 år gratis | 7–19 år: 100 kr
Vuxen: 150 kr

Webbköps- och andra rabatter

Kontakt

Tekniska museet
Box 27842 | 115 93 Stockholm
Tel: 08-450 56 00
Tel helger (entrén): 08-450 56 70

info[at]tekniskamuseet.se

Kontakta medarbetare