Verktyg

Tipsa en kompis
Share |

Skapande på Tekniska museet

Vävstolen i 100 Innovationer. Foto: Anna Gerdén

Bli en innovatör i 100 Innovationer. Foto: Anna Gerdén

Låt eleverna göra tv-program i en riktig studiomiljö, skapa en klimatsmart framtidsvärld, eller delta i en innovationsworkshop!

Hos oss finns mängder av möjligheter till skapande verksamhet!
Du kan boka Skolpaket på tema innovation, kommunikation, konstruktion, energi & klimat - eller fritt kombinera ur hela vårt utbud under Skolprogram.

Här nedan finns några utvalda tips på skapande verksamhet:

Innovationer och entreprenörskap (tema Innovation)

Vi utgår från utställningen 100 innovationer där svenska folket har fått välja ut de viktigaste 100 innovationerna genom tiderna. Här kan eleverna själva bli uppfinnare och uppmuntras till egen kreativitet, problemlösning och intresse för entreprenörskap.
Programmet kan kombineras med robotverkstad och filmupplevelse i Cino4.

Robotverkstad (tema Innovation)

Vill ni ha en introduktion till robotteknik och grunderna till programmering? Eleverna får uppdrag som ska lösas med hjälp av roboten - och kreativitet, matematiskt och logiskt tänkande.

Byggverkstad – konstruktion och hållfasthet (tema Konstruktion)

Skapa kring konstruktion, design och form i det snillrika materialet 4DFrame, som på ett lekfullt sätt visualiserar bl a geometri och hållfasthet. Programmet kan kombineras med Cino4-filmen "Bära eller brista" och visning och workshop i utställningen Christopher Polhem - tillbaka till framtiden.

Spelet om energin (tema Energi & klimat)

Utmana eleverna att ta ställning i livsstilsfrågor som påverkar vår miljö. På ett interaktivt sätt visar workshopen hur konsumtion, återvinning, boende, mat och resande påverkar vår energiförbrukning. Detta ställs i relation till klimatmålen för 2010 och 2020.
Programmet kan kombineras med en byggverkstad och Cino4-film på samma tema.

Uppdrag Media (tema Kommunikation)

I Studion får eleverna uppleva hur det går till att producera tv- och radioprogram live, eller skapa en tidning från start till mål.  Fokus ligger på nyhetsförmedling men det går även att använda för egna teman som ni arbetar med i skolan. Programmet kan kombineras med studiebesök på SVT samt en filmupplevelse i Cino4.

Kontakt på Tekniska museet

Kontakta skolbokningen för att boka befintligt skolprogram eller om du vill diskutera hur vi tillsammans kan göra ett specialanpassat upplägg för just ert Skapande skola-projekt.

Senast uppdaterad: 2014-03-19

Hitta hit

Museivägen 7, Gärdet i Stockholm.
Buss 69 till Museiparken.

Vackra promenad- och cykelvägar utmed Djurgårdsbrunnskanalen.

Öppettider & priser

Alla dagar kl 10 – 17. Ons till kl 20
Bibliotek & arkiv: boka tid

Barn 0 – 6 år gratis | 7 – 19 år: 40 kr
Vuxen: 120 kr

Grupp- och andra rabatter

Kontakt

Tekniska museet
Box 27842 | 115 93 Stockholm
Tel: 08-450 56 00

info[at]tekniskamuseet.se

Kontakta medarbetare