Verktyg

Tipsa en kompis
Share |

9 – 10/6: Mensa ordnar IQ-tester

Mensas logotyp

Föreningen Mensa besöker Tekniska museet och ordnar Q-tester för alla som vill testa och som är över 18 år. 9 – 10/6 kl 12, 14 & 16.

Är du nyfiken på vad Mensa är? Kom och lyssna när de berättar om sitt arbete med särbegåvade barn och annat de sysslar med. Det kommer också att finnas IQ-pussel, brädspelshörna och drop-in IQ-tester för dig som är över 18 år.

Om testet

  • Fotolegitimation måste uppvisas vid testtillfället.
  • Du måste vara minst 18 år för att få skriva test genom Mensa Sverige.
  • Testavgiften är för närvarande 295 kronor.

Testet består av 45 frågor som ska lösas på 20 minuter. Testtagaren ska välja ut den logiska fortsättningen på ett mönster av symboler. Varje testtillfälle inleds med en muntlig instruktion.

Efter testet skickas svarsblanketterna till en psykolog för rättning. Resultatet skickas sedan tillbaka till testtagaren efter cirka en månad med uppgifter om vilket intervall personens IQ ligger inom enligt testet. Om intervallet är högre än för 98% av befolkningen får testtagaren även ett erbjudande om att gå med i Mensa.

Om man inte är nöjd med resultatet och vill prova igen, så går det bra. Man får i så fall skriva ett annat, likvärdigt, test som tar lika lång tid och innehåller lika många uppgifter. Testkostnaden är den aktuella för det år man testar sig och anmälningsrutinerna desamma.

Provtest online

För att få en uppfattning om vad testet innebär och för att  få en uppfattning om din talang för att lösa logiska matriser, kan du göra Mensas elektroniska provtest.
Till provtestetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 2012-06-05

Hitta hit

Museivägen 7, Gärdet i Stockholm.
Buss 69 till Museiparken.

Vackra promenad- och cykelvägar utmed Djurgårdsbrunnskanalen.

Öppettider & priser

Alla dagar kl 10–17. Ons till kl 20
Bibliotek & arkiv: boka tid

Barn 0–6 år gratis | 7–19 år: 100 kr
Vuxen: 150 kr

Webbköps- och andra rabatter

Kontakt

Tekniska museet
Box 27842 | 115 93 Stockholm
Tel: 08-450 56 00
Tel helger (entrén): 08-450 56 70

info[at]tekniskamuseet.se

Kontakta medarbetare